duminică, 7 decembrie 2014

GLOBURI DIN BECURI

Daca inca nu v-ati schimbat toate becurile clasice din casa cu becuri economice, si vi se arde vreun  bec normal, nu-l aruncati, refolositi-l, transformandu-l intr-un glob de pus in pom, de mare efect!

Cu putina sfoara (impropriu spus putina, pentru ca la fiecare bec au intrat cam 5,40 m de sfoara!), cu pistolul cu silicon, cu lipici cu sclipici, dantele si panglici, cu fundite si servetele, cu rabdare si inspiratie, veti  avea la sfarsit, niste globuri unicat , originale!!!

 Asa cum spuneam materialele necesare sunt: becuri arse, sau noi (pentru ca dupa primul bec ars transformat in glob, mi s-a deschis apetitul si am cumparat cam….70 de becuri J!), sfoara groasa de iuta, batoane de silicon si pistolul pentru ele, si tot felul de materiale pentru decorat. Daca nu aveti pistol de lipit cu silicon, puteti folosi superglue, lipind sfoara, din loc in loc, cu cate un punct de superglue.
Cum sclipiciul se preteaza foarte bine sarbatorii de craciun, puteti sa-l folositi din plin, sub toate formele, lipici, vopsele, panglici, paiete, margele etc!

Infasuram bine sfoara, incepand de la fasung, unde nu uitam sa atasam si o bucatica de sfoara de vreo 10 cm, pentru a avea agatatoare. Avem grija sa fie sfoara destul de stransa si lipita, sa nu se desfaca si sa nu faca bucle.

Imediat dupa ce l-am acoperit cu sfoara, putem sa apelam la inspiratie si la materialele de prin casa, pentru a finisa globul. Cu lipiciul lichid cu sclipici, puteti sa-i lasati pe copii sa-si orneze globurile cum vor ei, nu-i niciun pericol! Dupa ce vor fi pictate, se vor lasa peste noapte, langa calorifer sau alta sursa de caldura, pentru ca lipiciul sa se usuce. Sa luati in calcul ca atunci cand se va usca lipiciul, sclipiciul se va “imputina”, astfel ca va trebui sa faceti desenul cu dungi mai groase. Daca vreti sa folositi tehnica servetelului, puteti sa vopsiti becul in alb, sau doar o parte, atat de mare pe cat este modelul decupat din servetel. Veti folosi lipiciul special pentru tehnica servetelului, care devine transparent dupa uscare, cu care veti lipi servetelul si cu care, dupa uscare, veti da un strat si peste servetel.

Este adevarat ca este o treaba foarte migaloasa si de durata, dar rezultatul poate fi unul senzational, si in plus, poti sa-ti faci globurile asa cum vrei tu, globuri care pot deveni cadouri originale!






















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu